Hva er forskjellen på ull og kashmir?

Hva er forskjellen på ull og kashmir?

I motsetning til ull kommer Kashmir fra hår, og det er nettopp her mange av grunnene for de unike egenskapene forklares.

Kashmir kommer fra geiter og ikke sau, er som annen ull en naturlig fiber og er de fine underhårene i pelsen til kashmirgeita. Den stammer fra geiter som for det meste lever i fjellområdene mellom Kina, India og Pakistan. Produksjonen er liten, og denne fiberen er svært eksklusiv. 

Kashmir har mange felles egenskaper med annen ull. Den brenner dårlig, er lett og varm, og varmer også i fuktig tilstand. Det spesielle med kashmir, sammenlignet med annen ull, er dens styrke kombinert med mykhet og glans. Plagg i kashmir kan derfor holde seg pene lenge.

Se vårt utvalg i homewear 

  • Varme: Isoleringseffekten til kashmir er tre ganger høyere enn til ull. Den føles varmende og isolerende når det er kjølig, mens om sommeren tilpasser seg kroppens temperatur og virker svalende. Egenskapen skyldes at det ligger luft mellom hårfibrene, som både isolerer og lufter samtidig so gjør den ideell til å holde en jevn kroppstemperatur 
  • Mykhet: I motsetning til annen ull gir ikke kashmirullen kløe. Kashmirfibrenes diameter er veldig liten, noe som bidrar til at garnet er supertynt og det mykeste av alle typer garn. Tettheten av kashmirfibrene er mye høyere enn ull, og garnet oppleves ikke å klø. Det er på grunn av denne tettheten at kashmir rett mot huden bare oppleves som deilig og mykt, selv for de med sensitiv hud.
  • Tykkelse: På grunn av de isolerende egenskapene til kashmirgarnet kan en genser i kashmir være tynnere og lettere enn en genser i ull for å gi den samme varmeeffekten.
  • Krymping: kashmir av høy kvalitet krymper ikke ved riktig vask og plagget vil beholde sin opprinnelige form år etter år.
  • Varighet: Plagg av høykvalitets kashmir kan vare i årevis når det er vedlikeholdt på riktig måte.
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.